Aktuelt

CEO Today Global Awards 2021

CEO Today har nettopp kunngjort sin spesielle Awards-utgave, hvor utvalgte ledere fra hele verden blir belønnet for deres lederskap og spesielle innsats. Vi i Solina Denmark er veldig stolte over at Erik Horst Schrøder, leder for kommersiell B2B, Danmark, Norge og Nord-Atlanteren, har blitt tildelt årets pris i Danmark.

"Det er en stort klapp på skulderen til Erik for hans kundefokuserte arbeid, og vi ønsker ham lykke til med prisen", sier Hans Christensen, Country Manager, Danmark og Norge.

Lange og nære kundeforhold er helt sentralt i Solina Danmark, og prisen er derfor en anerkjennelse, ikke bare til Erik, men for hele teamet i Danmark.

“Jeg vil takke kundene som har nominert meg og stemt på meg. Jeg er veldig stolt av det og føler samtidig et stort engasjement. Jeg vil dedikere prisen til hele det danske teamet for deres engasjement og kundeorienterte tilnærming til arbeidet som har gjort det mulig ”, sier hovedpersonen selv.

Les artikkelen her:

https://globalawards.ceotodaymagazine.com/winners-edition/94/

Fremtidens planteproteiner

Et av de nye offisielle kostholdsrådene er å spise mer grønnsaker. Men smaken av alle disse nye plantebaserte matvarer lever ikke alltid opp til forbrukernes forventninger. Det viktigste er fortsatt, at det vi spiser skal smake godt og hvor Solina samarbeider med det danske teknologiske institutt, Københavns Universitet, Chr Hansen og Vestkorn, for å utvikle planteproteiner med forbedret smak, tekstur og næringsverdi for å gjøre dem mer attraktive.

Det er mange forbrukere som savner umami smaken av kjøttet når de spiser plantebaserte alternativer, som ofte har en bønnesmak. Derfor vil Solina være en aktiv del av samarbeidet for å utvikle planteprodukter med flere umami smaker og gjerne gi produktene en fiberstruktur som ligner mer på kjøttets struktur.

«Vi har veldig tro på de plantebaserte løsningene som en del av fremtidens mat» sier Erik Horst Schrøder, kommersiell leder for BtB, Danmark, Norge og Nord-Atlanteren, «og vi ønsker å se et bredt spekter av tilbud til forbrukerne».

Les mer om samarbeidet her: Ærter, hestebønner og græs kan blive velsmagende alternativer til kød - Ydelser - Teknologisk Institut

Fokus på sunnere matvarer

Solina har deltatt i en ny studie om løsningene ingrediensindustrien tilbyr for produksjon av sunnere matvarer, med fokus på lavere salt, sukker og fett.

Studien konkluderer med at danskeingrediensselskaper har eksisterende løsninger for matvarer med redusert sukker-, fett- og saltinnhold, og at forbrukerne har god kjennskap til funksjonaliteten til ingrediensene, men også at det er etterspørselen som skal øke innovasjonen.

Basert på dennestudien arrangerte DTI et seminar hvor resultatene ble presentert, og matprodusenter og ingrediensindustrien hadde mulighet til å diskutere hvordan vi kan bli bedre til å lage sunnere matvarer i fremtiden. Solina kan tilby Saltwell, som reduserer natrium med35% uten å ofre smak og holdbarhet, men i tillegg kan vi tilby tilpassede løsninger enten det er fett, sukker eller salt som du vil redusere.

Les mer om studien og resultatene her: Nyrapport: Ingredienser til sundere fødevarer – lavere salt, sukker & fedt - Teknologisk Institut

Asiatisk barbeque

Koronakrisen har i stor grad markert 2020 og satt sine grenser for hva vi har vært i stand til å gjøre. Vi har ikke hatt muligheten til å dra på ferieturer til nye, spennende destinasjoner, og vi savner lukten og smaken av det spennende og eksotiske. Derfor ønsker Solina å bringe verden inn i de norske hjem og presenterer et nytt utvalg av asiatiske smaker.


Konseptet er basert på 3 krydderblandinger (rubs), 4 sauser / marinader og 2 funksjonelle blandinger, som alle kan brukes på mange forskjellige måter og i forskjellige doser.


La smaken av Asia inspirere til 2021 grillsesongen.

Solina Norway

Kongeveien 47

Postboks 363

NO-1411 Kolbotn

NO 935 712 203 MVA

+47 66 80 86 70

post@solina-group.no

Follow us

linkedin youtube