Fremtidens planteproteiner
Et av de nye offisielle kostholdsrådene er å spise mer grønnsaker. Men smaken av alle disse nye plantebaserte matvarer lever ikke alltid opp til forbrukernes forventninger. Det viktigste er fortsatt, at det vi spiser skal smake godt og hvor Solina samarbeider med det danske teknologiske institutt, Københavns Universitet, Chr Hansen og Vestkorn, for å utvikle planteproteiner med forbedret smak, tekstur og næringsverdi for å gjøre dem mer attraktive.
Det er mange forbrukere som savner umami smaken av kjøttet når de spiser plantebaserte alternativer, som ofte har en bønnesmak. Derfor vil Solina være en aktiv del av samarbeidet for å utvikle planteprodukter med flere umami smaker og gjerne gi produktene en fiberstruktur som ligner mer på kjøttets struktur.
«Vi har veldig tro på de plantebaserte løsningene som en del av fremtidens mat» sier Erik Horst Schrøder, kommersiell leder for BtB, Danmark, Norge og Nord-Atlanteren, «og vi ønsker å se et bredt spekter av tilbud til forbrukerne».
Les mer om samarbeidet her: Ærter, hestebønner og græs kan blive velsmagende alternativer til kød - Ydelser - Teknologisk Institut